Om Lundgrens Primörer

Fruktlåda som du aldrig upplevt den tidigare – Passion för smak sedan 2003

Lundgrens Primörer startades 2003 av Mats Lundgren, som redan då hade lång erfarenhet av frukt- och gröntbranschen. Han började i liten skala med en enda produkt, en fantastisk ananas som han hade lyckats få tag på under en av sina utlandsresor. Ananasen blev en riktig succé, så sortimentet utökades snart med en lika fantastisk papaya, och sedan rullade det på i allt snabbare takt.

Idag omsätter Lundgrens Primörer drygt 75 miljoner om året, och i hyllorna på lagret finns numera ett brett utbud av allt från exotisk frukt till svenska närodlade grönsaker.

Vid starten var vi ett renodlat import- och grossistföretag. Det är fortfarande grunden i verksamheten, och vi säljer främst våra varor genom kvalitetsmedvetna livsmedelsbutiker runt om i Västsverige. Men därutöver har vi vårt koncept med fruktlåda till företag i Göteborg och Kungälv med omnejd.

Och sedan 2018 har vi även en egen liten delikatessbutik i vårt lager i Solgärde utanför Kungälv. Här kan vem som helst under torsdag till lördag ta en närmare titt på utbudet, få ett smakprov och köpa med sig lite delikatesser hem inför helgen. Utbudet varierar lite från gång till gång, men tanken är att alltid ha ett skön mix av frukt, grönsaker, utvalda delikatesser – som drycker, choklad, oljor mm – och spännande nyheter.

Lundgrens Primörer har alltså utvecklats ordentligt sedan starten, men är fortfarande ett ungt och litet företag i en bransch som är hårt präglad av storskalighet. Och själva affärsidéen – att leta reda på det absolut bästa inom frukt och grönt och se till att svenska folket kan njuta av det – har inte förändrats det minsta.